Växjö DFF historiska – obesegrade genom hela säsongen

Umeå • Publicerad 5 november 2022
Evelyn Ijeh till vänster blev matchens stora hjälte. Med på bilden är också Elin Nilsson, Dessisalava Dupuy och Sophia Redenstrand.Foto: LENA GUNNARSSON

Växjö DFF har redan säkrat guldpokalen i Elitettan och är klara för Damallsvenskan nästa säsong. Med det sagt hade Växjölaget fortfarande mycket att spela för i säsongens sista match mot Team Thorengruppen. Vid vinst eller kryss skulle man bli det första laget någonsin som går obesegrat genom en hel säsong i serien.

Matchen vägde tungt även för Umeålaget, som spelade för att säkra sitt kontrakt i Elitettan, och de var också det lag som tog ledningen efter en kvart spelad. En svängig halvlek följde och innan 45 minuter var spelade skulle två mål till göras. Först kvitterade Växjö DFF genom Elin Nilsson men innan halvtidsvisslan ljöd tog TG återigen ledningen.

I andra halvlek skulle Växjölaget visa varför man hittills gått obesegrade genom hela säsongen. På bara några minuter gjorde Evelyn Ijeh både 2-2 och 2-3 för gästerna och säkrade både en vinst och rekordet.