Växjö DFF tappade 2-1 till 2-3 på en minut

Växjö • Publicerad 19 juni 2023 • Uppdaterad 20 juni 2023
Växjö DFF:s Elin Nilsson.
Växjö DFF:s Elin Nilsson.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö DFF mötte under måndagskvällen en av de andra nykomlingarna i Damallsvenskan, IFK Norrköping, på Värendsvallen. Växjö såg ut att kontrollera matchen och gå mot en seger men med knappt 20 minuter kvar av ordinarie tid vände gästerna och vann med 3-2.

Det var IFK Norrköping som tog ledningen efter sju minuters spel men åtta minuter senare satte Evelyn Ijeh 1-1 för Växjö DFF. Precis innan halvtidsvilan satte Ijeh också 2-1.

I början av den andra halvleken kändes det som att Växjö DFF kontrollerade matchen men med 20 minuter kvar av ordinarie tid nickade Ebba Handfast in kvitteringsmålet för IFK Norrköping och strax efter avsparken efter mål pricksköt Wilma Leidhammar in 3-2 till Norrköping som vänder hemåt med tre poäng.

Växjö är fortsatt åtta i tabellen men nu bara en poäng före just IFK Norrköping. Tabelltian Djurgården har en match mindre spelad och kan gå om båda lagen i tabellen.