Växjö Lakers behåller serieledningen – Rosén tvåmålsskytt mot Malmö

Växjö • Publicerad 26 november 2022
Växjös Robert Rosén jublar under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers.Foto: PETTER ARVIDSON

I torsdags förlorade serieledande Växjö Lakers mot bottenlaget Oskarshamn. Under lördagskvällen fick Lakers revansch mot botten när Malmö Redhawks besegrades med 5-2.

Det var dock Redhawks som tog ledningen i matchen i Malmö i slutet av den första perioden. Men Lakers kvitterade mindre än en minut in i den andra perioden. Sean satte Keegan Lowe sitt första mål i Växjö Lakers som innebar ledning med 2-1. Malmö kvitterade sedan i numerärt underläge genom fredrik Händemark.

I den tredje perioden avgjordes matchen med tre Växjömål mot Malmös noll. Robert Rosén satte 3-2 tidigt i sista perioden och Hardy Häman Aktell satte 4-2 med knappt halva perioden kvar att spela. Med fyra minuter och sju sekunder kvar på matchklockan satte Robert Rosén sitt andra mål i matchen och Växjö Lakers femte för dagen.

5-2 mot Malmö innebär att Växjö Lakers behåller serieledningen. På tisdag möter Lakers tabelltvåan Skellefteå AIK i Vida Arena.