Växjö Lakers bröt förlustsvit mot Oskarshamn

Oskarshamn • Publicerad 15 februari 2020
.
.Foto: SUVAD MRKONJIC

Växjö Lakers säsong har varit tung och vinsten mot Oskarshamn på lördagen var minst sagt nödvändig i jakten på poäng. Växjö vann med 5–3 och bröt därmed en lång förlustsvit.

Växjö Lakers fick en fin start med två mål i den första perioden. Efter fyra minuter hittade Marcus Paulsson en lucka och satte 1–0. Sex minuter senare utökade Fredrik Karlström till 2–0 när Växjö tilldelades en straff.

I den andra perioden reducerade Oskarshamn genom Markus Modigs och i den tredje kvitterade laget genom Johannes Salmonsson.

Med knappt 16 minuter kvar av matchen tog Oskarshamn ledningen genom tidigare Lakersspelaren Jonas Engström. Men Växjö gav en snabb replik när Pontus Holmberg satte 3–3. När två Växjöspelare ett par minuter senare utvisades gjorde Viktor Fasth ett bra jobb i buren och höll undan alla puckar.

Matchen avgjordes slutligen när Lakers Casey Bailey slog in 4–3 och Oliver Bohm 5–3.