Annons

Växjö Lakers flicksatsning går vidare: ”Passar perfekt”

Växjö • Publicerad 9 september 2023
Växjö Lakers damsatsning går vidare och klubben ställer upp med ungt lag i nybildad serie för flickor.
Växjö Lakers damsatsning går vidare och klubben ställer upp med ungt lag i nybildad serie för flickor.Foto: ANDREAS L ERIKSSON

De senaste åren har Växjö Lakers gjort satsningar för att få fler flickor att spela ishockey. Nu står det klart att Lakers kommer att vara med i den nybildade juniorserien för tjejer, som ersätter damhockeyns tredjeliga, rapporterar P4 Kronoberg.

Lakers har nästan hundra aktiva tjejer i klubben och den första seriematchen för flicklaget blir mot HV71 hemma i Vida Arena den 7 oktober. Laget består av 25 spelare.

Annons

– Vår plan var att starta ett damlag och låta tjejerna spela i seniorserien eftersom det tidigare inte funnits seriespel för yngre tjejer. Men att vara 13, 14 år och spela mot betydligt äldre och mer rutinerade är inte lyckligt i någon sport. Därför passar detta perfekt, säger Lakers vd Johan Markusson till Smålandsposten.

Växjö Lakers mål är att kunna ställa ett damlag på isen 2025.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons