Växjö Lakers föll på Hovet

Stockholm • Publicerad 23 november 2019
.
.Foto: JESPER ZERMAN

Under lördagskvällen avgjordes SHL-matchen mellan Växjö Lakers och Djurgården på Hovet i Stockholm. Hemmalaget tog tillfället i akt att bryta en sex matcher lång förlustsvit och vann med 3–2 över Växjö Lakers.

Efter dryga kvarten kom matchens första mål. När Djurgårdens Gustav Possler satt i utvisningsbåset gav Ilari Melart Växjö ledningen. Men innan perioden var över gjorde Linus Hultström 1–1 och Dick Axelsson 2–1 för hemmalaget.

I andra perioden fick Djurgården in ett powerplaymål signerat Niclas Bergfors i matchminut 27. Ett par minuter senare kunde Jakob Forsbacka Karlsson glida fram på egen hand och reducera.

Inför den tredje perioden ledde Djurgården med 3–2, och det blev också matchens slutresultat. Nästa utmaning för Växjö Lakers blir HV71, torsdagen den 28 november.