Växjö Lakers föll på övertid

Växjö • Publicerad 10 mars 2022
.
.Foto: MICHAEL ERICHSEN

Växjö Lakers förlorade torsdagens bortamatch mot Frölunda med 5-4. Matchen avgjordes på övertid inför 8 510 personer i Scandinavium.

Det var en svängig match där Frölunda tog ledningen efter halva den första perioden. I slutet av perioden kvitterade Växjö Lakers genom Emil Forslund i numerärt underläge.

I den andra perioden gick Lakers upp i en tvåmålsledning efter mål av Joel Kellman och Joel Persson men Frölunda kom tillbaka och kunde göra tre raka mål innan periodpausen. Två av Frölundas mål gjordes i hemmalagets powerplay.

I början av den tredje perioden kvitterade Växjö Lakers genom Olle Lycksell, ett mål som visade sig ta matchen till förlängning.

I numerärt överläge kunde Frölunda sätta matchavgörande 5-4. Det innebär att Göteborgslaget får två poäng medan Lakers får återvända till Växjö med en poäng.