Växjö Lakers förlorade - efter jätteblundern

Växjö • Publicerad 29 september 2018
Roman Horak målskytt på nytt.Foto: Filip Sjöfors

Växjö Lakers förlorade under lördagskvällen mot Örebro efter straffläggning. Det var gästerna som tog ledningen efter drygt 14 minuter i Vida Arena. Örebros Kristian Näkyvä sköt pucken förbi Viktor Andrén i Lakersmålet.

I början av den andra perioden skapade Växjö Lakers tryck och Austin Ortega kunde göra sitt första SHL-mål i karriären några minuter in i perioden. Pucken touchade en Örebroklubba på vägen in i mål. Sex minuter senare var det ett annat nyförvärv i Växjö Lakers som skulle göra mål. Efter en tilltrasslad situation fick Roman Horak pucken efter en retur och kunde göra 2-1 till hemmalaget.

Den tredje perioden innehöll böljande spel och chanser för båda lagen. Med mindre än fyra minuter kvar att spela kvitterade Örebro efter en blunder i Växjö Lakers. En kommunikationsmiss mellan Viktor Andrén och Oliver Bohm gjorde att Örebro kunde göra 2-2 i öppet mål.

Matchen gick till förlängning och spel tre mot tre. När en Örebrospelare blev utvisad fick Lakers ta in en fjärde utespelare och laget skapade riktigt farliga chanser. Janne Pesonen hade en puck i mål och såg ut att frälsa sitt Växjö Lakers men en videogranskning visade att tiden för förlängningen precis hann gå ut innan pucken gick i mål.

Matchen gick till straffar där Örebro satte sina två första straffar och Växjö Lakers missade lika många. Därmed får Örebro med sig extrapoäng från Vida Arena.