Annons

Växjö Lakers förlorade målrik match inför tomma läktare

Växjö • Publicerad 12 mars 2020
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Trots att Växjö Lakers enligt ett regeringsbeslut fick ha 500 personer i Vida Arena under matchen mot Färjestad i den sista grundseriematchen var det på torsdagskvällen tomt på läktarna. Detta på grund av ett beslut från SHL och ligans klubbar.

Och det blev en tuff match för Växjö Lakers. Laget förlorade med 4–7.

Annons

Den första perioden slutade 0–4. Färjestad gjorde tre mål under de första åtta minuterna och fick in ännu ett precis innan pausvila.

I den andra perioden fick Växjö Lakers in två reduceringsmål. Niklas Lundgren gjorde 1–4 och Richard Gynge fick in 2–4. Men innan perioden var över hade Färjestad tagit tillbaka fyramålsledningen.

I den tredje perioden fick Färjestad in ytterligare ett mål under powerplay. Casey Bailey lyckades göra 3–7 och Miika Koivisto 4–7 innan matchen var över.

Det är sedan tidigare klart att Växjö Lakers slutar på en tiondeplats i grundserien. Under kvällen blev det dock klart att laget kommer att få möta Frölunda i en åttondelsfinal. Planen var att slutspelet skulle ha startat nu på lördag med på grund av coronaviruset flyttas åttondelsfinalerna till den 24, 26 och 28 mars.

.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL
Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons