Annons

Växjö Lakers går plus: ”Glada och framför allt tacksamma”

Växjö • Publicerad 13 juni 2023
Vd Johan Markusson har många anledningar att fira.
Vd Johan Markusson har många anledningar att fira.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö Lakers har haft ett bra år, både sportsligt och ekonomiskt. Efter SM-guldet i våras kan koncernen för tolfte året i rad uppvisa ett positivt resultat.

– Vi är glada och framför allt tacksamma att ännu en gång kunna uppvisa ett positivt resultat i koncernen, trots tuffa tider med ökade kostnader. Totalt landar koncernresultatet på 2,3 miljoner efter skatt. Tack vare en sportsligt stark säsong som slutade på bästa sätt, ihop med ett normalt publikläge från start kan vi rädda upp de kraftigt ökade kostnaderna, säger vd Johan Markusson till klubbens hemsida.

Annons

Johan Markusson menar att det förändrade världsläget har påverkat ekonomin en hel del.

– En av de få uppsidorna med pandemin och publikrestriktionerna var att vi lärde oss att hantera oklara ekonomiska förutsättningar och tvära kast på ett bra sätt. Något som vi fortsatt behövt göra på grund av lågkonjunktur och inflation som inneburit ökade räntekostnader samt energi- och materialpriser som skjutit i höjden, säger han.

Omsättningen har ökat från 149 till 165 miljoner kronor på ett år. Den största summan, drygt 46 miljoner, är rättighetsersättningar. Dessutom har koncernen fått över 36,5 miljoner i reklam- och sponsorintäkter och knappt 34 miljoner i biljettintäkter.

En stor faktor till det positiva resultatet som Växjö Lakers Idrott AB nu redovisar är de sportsliga framgångarna som resulterade i både serieseger och SM-guld. Det blev många hemmamatcher i Vida Arena under säsongen, vilket har påverkat resultatet positivt. Under grundseriens 26 hemmamatcher var besöksantalet på 120 795 och under slutspelets tio hemmamatcher kom 54 107 personer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons