Annons

Växjö Lakers måste ersätta poängkungar

Robert Rosén och Andrew Calof drar till KHL. Elias Pettersson har skrivit på för NHL-laget Vancouver Canucks. Nu måste Växjö Lakers hitta ersättare till topp tre i den interna poängligan förra säsongen.
Växjö • Publicerad 30 maj 2018
Foto: Filip Sjöfors

I slutet av förra veckan presenterades Andrew Calof i Torpedo Nizjnij Novgorod och Elias Pettersson skrev på ett guldkantat rookiekontrakt med Vancouver Canucks. NHL-kontraktet är värt cirka åtta miljoner kronor vid spel i NHL, men det är också kryddat med möjliga bonusar som kan höja ersättningen rejält. Om Elias Pettersson levererar en ny succésäsong i världens bästa liga kan han maximalt få ut 32 miljoner kronor. Vancouver Canucks tror på sitt förstaval från draften förra sommaren.

– Jag tror att han är redo att spela i NHL. Jag tror att han förstår att han behöver en bra sommar med hård träning för att bli fysiskt starkare. Jag räknar med honom på campen och att han ska kunna utmana om en plats i laget, säger Canucks General Manager till Vancouver 650’s The Playbook enligt sportsnet.ca.

Annons

Elias Pettersson skrev på NHL-kontraktet hemma hos föräldrarna i Ånge.

– Det är en dröm. Jag har alltid drömt om att spela i NHL och jag är inte där än men ett steg närmare att gå göra NHL-debuten och det känns grymt roligt. Det här betyder verkligen mycket för mig, säger Pettersson till HockeyNews.se.

I Växjö Lakers lämnar Andrew Calof, Elias Pettersson och Robert Rosén enorma hål att fylla. Trion var poängbäst i laget när Växjö Lakers förra säsongen. Tillsammans gjorde de 137 poäng. Sportchefen och vd:n Henrik Evertsson har där ett spännande uppdrag framför sig, men är van att jaga nya toppnamn.

– Under mina tolv år har jag varit med om fler år där de har lämnat än inte, oftast i allsvenskan där det var naturligt att de bästa gick. Går det bra blir spelarna attraktiva. SHL är högt upp i näringskedjan, men inte högst.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons