Växjö Lakers nollat i toppmötet – tappade serieledningen

Växjö • Publicerad 26 december 2022
Växjös Ludvig Nilsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Växjö den 26 december 2022.Foto: OLA WESTERBERG

Växjö Lakers förlorade lördagskvällens toppmöte borta mot Skellefteå AIK med 3-0. Det var Skellefteås 14:e seger i följd och innebär också att laget passerar Lakers i tabellen och är ny serieledare i SHL.

Efter två mållösa perioder tog Skellefteå AIK ledningen i början av den tredje perioden genom Måns Forsfjäll. Några minuter senare satte Joakim Lindström 2-0.

I ett försök att få till ett reduceringsmål tog Lakers ut målvakten Emil Larmi i slutminuterna men istället för ett reduceringsmål kunde Pär Lindholm sätta 3-0 i tom bur. Det blev slutresultatet i toppmötet.

Efter 28 omgångar har Växjö Lakers tagit 55 poäng, en färre än Skellefteå AIK.