Växjö Lakers straffade Skellefteå

Skellefteå • Publicerad 10 mars 2020
.
.Foto: OLA WESTERBERG

Växjö Lakers vann den näst sista omgången av SHL borta mot Skellefteå. Matchen avgjordes på straffar.

Växjö Lakers fick en fin start och redan efter fyra minuter spelade Marcus Sylvegård fram Pontus Holmberg som gjorde 1–0. Innan perioden var över kvitterade Skellefteås Anderas Wingerli i powerplay.

I mittperioden sköt Skellefteå på mål 15 gånger jämfört med Lakers 7. Ett skott gav resultat och det stod Jacob Micflikier för. Med dryga minuten kvar till pausvila gjorde han 2–1.

45 sekunder in i den tredje perioden kvitterade Skellefteå till 2–2 genom Toni Kallela och matchen gick till förlängning följt av straffar. Richard Gynge och Casey Bailey satte sina skott och Växjö Lakers vann.