Växjö Lakers tillbaka som vinnare

Växjö • Publicerad 31 januari 2023
Växjös spelare jublar i matchen mot Örebro.
Växjös spelare jublar i matchen mot Örebro.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Efter tre raka förluster är Växjö Lakers tillbaka som ett vinnande lag. Men segern borta mot Örebro satt långt innan och matchen fick avgöras i förlängning.

Det blev en svängig match i Vida Arena där Växjö Lakers tog ledningen i slutet av den första perioden genom Joachim Blichfeld. Knappt fem minuter in i den andra perioden kvitterade Örebro men 1-1 stod sig endast i en och en halv minut innan Manuel Ågren gav Lakers ledningen.

I den tredje perioden kvitterade Örebro till 2-2 och med knappt sex minuter kvar av perioden tog bortalaget också ledningen. Men Växjö kom tillbaka och med 95 sekunder kvar av ordinarie tid kvitterade Jayden Halbgewachs till 3-3.

Matchen gick till förlängning och där kunde Joel Persson skjuta extrapoängen till Växjö Lakers.