Växjö Lakers tog tung trepoängare och bröt dystra trenden

Växjö • Publicerad 2 mars 2023
Växjös Glenn Gustafsson gör 2-0.
Växjös Glenn Gustafsson gör 2-0.Foto: MAGNUS LEJHALL

Växjö Lakers tog en trepoängare när Oskarshamn besegrades med 3-0 i Smålandsderbyt. Det blev Växjös första seger mot Oskarshamn den här säsongen.

Växjö tog en 1-0 ledning i den första perioden efter att Robert Rosen öppnat målskyttet, och i den andra perioden avgjordes matchen. Inom loppet av 5 minuter skulle Glenn Gustafsson göra 2-0 i powerplay och Jayden Halbgewachs smälla dit trean. I den tredje perioden spelade Växjö av matchen.

Toppkonkurrenten Skellefteå tappade två poäng hemma mot Luleå vilket innebär att lagen nu står på samma poäng med tre omgångar kvar att spela av grundserien.