Växjö Lakers vände tvåmålsunderläge till vinst

Växjö • Publicerad 28 december 2022
Lakersspelarna jublar under matchen mot Timrå.
Lakersspelarna jublar under matchen mot Timrå.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Efter måndagens förlust mot toppkonkurrenten Skellefteå AIK är Växjö Lakers åter ett vinnande lag. I en svängig match mot tabellsexan Timrå blev det till slut seger med 5-3 för Lakers under onsdagskvällen.

Växjö Lakers tog ledningen efter 3.32 genom Dan Sexton men Timrå kvitterade genom Nicholas Halloran och tog senare i den första perioden ledningen genom Jonathan Dahlén.

I den andra perioden satte Dahlén 3-1 till Timrå innan Hardy Häman Aktell reducerade för Växjö Lakers.

Inför den tredje perioden var Lakers i underläge men Växjölaget såg till att skapa ett målfyrverkeri i början av den sista perioden. Inom loppet av några minuter gjorde Lakers tre mål genom Tobias Rieder, Brian Cooper och Hardy Häman Aktell.

Segern innebär att Växjö Lakers går förbi Skellefteå AIK i tabellen och leder SHL-tabellen men med en match mer spelad än Skellefteå.