Växjö Lakers vann finalreprisen

Växjö • Publicerad 24 november 2018
Växjö Lakers jublar.
Växjö Lakers jublar.Foto: JONAS LJUNGDAHL

När Växjö Lakers vann SM-guld förra säsongen besegrade laget Skellefteå i fyra raka matcher i finalen. Under lördagen tog Lakers en ny seger i Vida Arena mot finalmotståndarna.

Det var gästerna som tog ledningen i den första perioden genom Jimmie Ericsson men mindre än tre minuter senare kvitterade Lakers genom talangen och junioren Jakob Heljemo.

I den andra perioden gav Roman Horak Växjö Lakers ledningen i powerplay. Hemmalaget hade flera farliga lägen men det var Skellefteå som skulle göra matchens fjärde mål. Inför den tredje perioden var ställningen alltså 2-2.

Växjö fick en smakstart på den tredje perioden med mål av Julius Junttila i en omställning. I ledning gjorde sedan Janne Pesonen också 4-2, vilket blev slutresultatet.