Växjö Lakers vann - trots stjärnornas frånvaro

Växjö • Publicerad 5 mars 2019
.
.Foto: MAGNUS LEJHALL

Växjö Lakers fortsätter att vinna på hemmais i Vida Arena. Laget besegrade under tisdagen Rögle med 4-1. Både Brendan Shinnimin och Daniel Rahimi fick utgå under matchen. Shinnimin klev av efter att ha fått ett skott på ett olämpligt ställe och Rahimi kände sig hängig. Dessutom saknades Viktor Fasth och Kris Versteeg

Växjö Lakers tog ledningen i början av den första perioden genom Janne Pesonen och fem minuter senare utökades ledningen genom talangen Filip Cederqvist.

I den andra perioden utnyttjade Lakers lagets första numerära överläge. Dominik Bokk fick pucken och kunde skjuta den i mål bakom Ville Koippanen i Röglemålet. Bokk petades i helgens match mot Örebro och såg även ut att lämnas utanför laget mot Rögle. Men Kris Versteeg tvingades lämna ett sent återbud på grund av sjukdom, vilket gav den tyske talangen chansen.

I den sista perioden reducerade Rögle och i jakten på ett till reduceringsmål valde bortalaget att ta ut målvakten. I tom kasse kunde David Bernhardt göra 4-1, hans tredje mål i Lakerströjan.