Annons

Växjö Vipers bygger vidare

Växjö • Publicerad 2 juni 2019
.Foto: Filip Sjöfors

Växjö Vipers trupp är inte färdigbyggd. Men laget börjar ändå ta form. Samtidigt rullar försäsongen på för fullt.

Växjö Vipers har hittills presenterat åtta nyförvärv.

Annons

Erik Svensson, målvakt från Lagan, Fredrik Andersson, back, Örebro, Kasper Qvarfordt, back, uppflyttad, Fredrik Edholm, forward, Visby, Simon Zetterling, forward, Craftstaden, Patrik Gustafsson, Salem, Philip Fox, Ledberg och Simon Westgärds, forward, RIG Umeå har anslutit till SSL-laget.

– Vi har inte satt vår trupp och har några spelare som vi vet ska lämna besked under den här veckan, säger nye tränaren Christian Guntsch.

Vipers tränare vet att han har en tung jobbpost i att ersätta fjolårets nyckelpjäs – Manuel Maurer.

– Där har vi ett tungt tapp som sticker ut han gjorde över 50 pinnar och var topp tio i SSL:s poängliga, sedan har vi tappat några till.

– Men framförallt är det Maurer som sticker ut, han blir svår att ersätta. Nu har vi, tycker jag, gjort en lösning som känns bra där vi har fått in både Fredrik Edholm och Simon Zetterling som ger oss möjligheten att skapa större konkurrens på högerforwardsplatserna.

Sticker något av era nyförvärv ut?

– Jag tycker att det ska bli intressant med Edholm, han gjorde nästan 40 poäng för Dalen för två år sedan och var då med på något landslagsläger.

– Nu hade han en knäskada, först ett korsband och sedan en minisk. Han spelade back i Visby under säsongen som gick och det ser jag inte honom alls som. Han har fina ”skills” och var här och provtränade. Han är fast besluten över att komma tillbaka och ska snart flytta ner från Umep och vara med fullt ut på försäsongen.

Guntsch tror sig också ha funnit ett guldkorn i Simon Zetterling.

– Mycket intressant och han har varit bra under flera år i allsvenskan. Nu ska han testa SSL och det ska bli kul att se vad han kan göra.

Annons

Försäsongen har varit i gång sedan den 10 maj och Vipers gnuggar på fem till sex gånger gemensamt varje vecka.

– Vi kör fram till juli sedan får grabbarna fyra veckors ledighet. Det som sticker ut i år är att vi har gjort laktattester. Vi kör även VO2-tester men det här med laktat är väldigt intressant. Jag är ingen fysiologisk expert men de av våra killar som har varit i väg med landslaget har berättat att där kör man ”bara” VO2 vilket jag inte ser någon jättevinning i.

– Med laktattestet mäter man återhämtningsförmågan vilket gör att man kan ligga högt på VO2 men dåligt på återhämningen och den spelare som inte kan återhämta sig bra nog mellan bytena... vi ska inte springa 3000 meter på innebandyplanen. Därför är det intressant att fler lag inte använder sig av det, visst är det en kostnad men kan optimera träningen på ett helt annat sätt.

Någon Sibylla Cup kommer det inte att bli den här säsongen. I stället åker Vipers på Latvian Open i Riga mellan den 21 augusti till den 25 augusti.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons