Annons

Växjö Vipers-lagen får elitlicens – Hovshaga måste komplettera

Växjö • Publicerad 6 oktober 2020
.
.Foto: PER WIKLUND

År 2014 beslutade Svenska Innebandyförbundet, tillsammans med elitföreningarnas intresseorganisation FSSL, att införa elitlicens. I veckan publicerades en lista över de föreningar som har beviljats elitlicens.

Bland dessa finns Växjö IBK Herr, Växjö IBK Dam, och Växjö IBK U. Hovshaga AIF ska komplettera sina handlingar för att elitlicens ska kunna beviljas.

– Vi vill självklart att samtliga föreningar ska uppnå kraven för elitlicens. Vårt arbete innefattar att ge stöttning till föreningarna och försöka se till att de kan stärkas ekonomiskt, säger Åsa Wigforss, presstalesperson i Elitlicensnämnden.

Elitlicensen gäller alla föreningar som spelar i eller kvalar upp till Svenska Superligan och Allsvenskan på dam- och herrsidan samt division 1 på herrsidan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons