Annons

Växjö Vipers resa inleds mot Mullsjö

Vägen mot Globen inleds mot rivalen Mullsjö. Det är dags för slutspel för Växjö Vipers.
Växjö • Publicerad 21 mars 2019
Jesper Sankell och Ludwig Persson.Foto: Lena Gunnarsson

På förhand känns det som ett möte där båda lagen valt sitt drömmotstånd. Mötena mellan Växjö Vipers och Mullsjö bjuder alltid på känslor och sker de dessutom i slutspel skruvas allt upp ytterligare några nivåer.

– Oavsett har det alltid varit roliga matcher. Även om det har varit målsnålt har det varit mycket chanser och ett högt tempo. Det är en trend i sig. Vi vet att det är underhållande, säger Vipers Ludwig Persson.

Annons

I grundserien har det varit höga berg och djupa dalar för Växjö Vipers. Det märktes också i avslutningen där 10–0 hemma mot Örebro följdes av 2–11 borta mot Sirius.

– Grundserien är ett steg på vägen. För min egen del och för lagets del känns det rätt skönt att släppa den. Det är nu det gäller. Vi har absolut inte varit dåliga, men vi har kommit in i vissa perioder där vi känner att vi kan så mycket bättre. Hela säsongen har varit upp och ner. Nu är det slutspel och vi kan släppa det som varit, säger Ludwig Persson som ser fram emot det som stundar.

– Jag har en jättebra känsla. Det är många i laget som är taggade och nöjda med att vi fick Mullsjö. Och jag tror att Mullsjö är nöjda med att de fick välja oss.

Kvartsfinalsserien avgörs i bäst av sju. Serietrean Mullsjö har hemmafördel och inleder hemma i Nyhemshallen på torsdag. Växjö Vipers första hemmamatch spelas på lördag.

Det här blir sista slutspelet i klubben för tränaren Niklas Nordén. För ett par veckor sedan aviserade han att han slutar efter denna säsong.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons