Annons

Växjö Vipers tar sikte på seniorerna

Innebandy är en sport som passar alla åldrar. Det menar Växjö Vipers som nu dragit igång en seniorsatsning. Varje måndagsförmiddag finns det möjlighet för 65-plussare att spela innebandy på Fortnox Arena.
– Roligt och pulshöjande, konstaterar 71-åriga Ragnar Christersson.
Växjö • Publicerad 22 mars 2019
Roligt och tempohöjande med innebandy, tycker Ragnar Christersson.
Roligt och tempohöjande med innebandy, tycker Ragnar Christersson.Foto: David Färdigh

Nu på torsdag kväll drar Växjö Vipers igång slutspelet med den första kvartsfinalen mot Mullsjö AIS. Men det händer saker även på andra fronter inom klubben. Nyligen har man startat projektet Vipers hela livet, som erbjuder möjligheten för motionärer +65 att testa på att spela innebandy.

– Vi vill bredda klubben ytterligare och vända oss till fler målgrupper. Tanken är att Växjö Vipers ska kunna kombinera både spetsig elitsatsning och stor bredd i sin verksamhet, berättar klubbens verksamhetsutvecklare Johan Schönbeck.

Annons

Hur många seniorer kan ni ta emot?

– Vi har kapacitet för ungefär 30 stycken. Så det är bara att höra av sig till oss!

Magazinet hälsade på i Fortnox Arena på måndagsförmiddagen då ett glatt gäng seniorer visar med entusiasm att innebandy är en sport som engagerar i alla åldrar. En av deltagarna är 71-åriga Ragnar Christersson, som tidigare på fritidsnivå utövat både stavhopp, orientering och skidor, men dock aldrig innebandy. Premiären gav mersmak.

– Det är roligt och intensivt! Dessutom pulshöjande med alla snabba ruscher fram och tillbaka över planen.

Pustar ut efter träningspasset! Ann-Mari var tuff att möta på planen. Hon är ettrig och målglad, berättade Kenneth Midholt.
Pustar ut efter träningspasset! Ann-Mari var tuff att möta på planen. Hon är ettrig och målglad, berättade Kenneth Midholt.Foto: David Färdigh

Hur går det med tekniken?

– Det gäller att ha tyngdpunkten rätt. Och så har jag upptäckt att passningsspelet funkar bättre om jag håller båda händerna på klubban.

Äldst på planen denna måndagsförmiddag är 73-åriga Anna-Mari Johansson, som visade de rätta takterna direkt.

– Jag har aldrig spelat innebandy tidigare men däremot hållit på med gympa nästan hela livet.

En som var imponerad av Ann-Mari var Kenneth Midholt i motståndarlaget.

– Hon var tuff att möta. Mycket ettrig, och så gjorde hon dessutom tre mål.

Annons

Efter träningspasset så blir det avslutning med fika på Växjö Vipers kansli. Det pratas om gamla idrotts-minnen, men också om veckans stora innebandyhändelse i Växjö.

– Ja, nu hoppas vi att Växjö Vipers besegrar Mullsjö rejält!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons