Växjö • Publicerad 9 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Vipers vann onsdagens hemmamatch mot Höllviken med 7-6 på övertid.

Vipers tog ledningen genom Markus Jonsson efter 11.56 men 21 sekunder senare kvitterade Höllviken. Vipers tog dock snabbt tillbaka ledningen via Christopher Holmérs klubba och innan periodvilan gjorde Magnus Jansson 3-1.

I början av den andra perioden gjordes tre mål. Två av dessa gjordes av Växjö Vipers. Efter 23 sekunder gjorde André Andersson 4-1 och några minuter senare gjorde Ted Nivestam 5-2.

Höllviken vägrade dock att ge sig och i den tredje perioden gjorde bortalaget fyra mål. Tobias Bergfors gjorde Vipers enda mål i perioden, vilket gjorde att ställningen var 6-6 efter ordinarie speltid. Höllvikens sista mål i perioden gjordes med tretton sekunder kvar att spela.

23 sekunder in på övertiden gjorde Manuel Engel matchavgörande 7-6 till Vipers, som tog extrapoängen.