Annons

Växjö Vipers vann rivalmötet

Växjö • Publicerad 27 januari 2021
.
.Foto: PER WIKLUND

Växjö Vipers hade tre raka matcher med poäng. I rivalmötet borta mot Mullsjö AIS förlängdes den sviten. Växjö Vipers vann med 6-5 efter en svängig match där Vipers tappade ett tremålsunderläge för att sedan komma tillbaka och avgöra i slutet av matchen.

Det var den tidigare Vipersspelaren Jesper Sankell som gjorde matchens första mål efter 5.31 i den första perioden. Växjö Vipers kvitterade senare under perioden genom Niklas Ramirez.

Annons

I den andra perioden gjorde Kevin Rigogiannis 2-1 till växjö Vipers och senare kom också 3-1 och 4-1 genom Victor Hansson och Markus Jonsson. Mullsjö tog en timeout och i slutet av mittenperioden reducerade laget.

I den tredje perioden rivstartade Mullsjö och gjorde tre mål på mindre än fem minuter. Två av målen kom i numerärt överläge. Med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid fick Vipers ett numerärt överläge och Samuel Folkesson/Algman förvaltade det genom att kvittera. Några minuter senare gjorde Ludwig Persson matchavgörande 6-5 till Växjö Vipers.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons