Växjö Vipers vann Smålandsderbyt mot Kalmarsund

Växjö • Publicerad 26 december 2022 • Uppdaterad 27 december 2022
Ludwig Persson avgjorde annandagens Smålandsderby.
Ludwig Persson avgjorde annandagens Smålandsderby.Foto: SUVAD MRKONJIC

Tabelltrean Växjö Vipers besegrade under måndagskvällen tabellfyran FBC Kalmarsund med 5-4 i SSL. Segern innebär att Vipers hakar på i toppen av tabellen.

Växjö Vipers fick en drömstart på matchen när Jesper Sankell gjorde 1-0 efter 42 sekunders spel. Senare i den första perioden utökade Linus Pettersson ledningen innan Kalmarsund reducerade.

Den andra perioden blev svängig och slutade 2-2 efter att Kalmarsund reducerat två gånger om. Vipers två mål gjordes av Manuel Maurer och Tommy Bolin.

Inför den tredje perioden var ställningen 4-2. Kalmarsund fick en bra start på den tredje perioden med ett reduceringsmål efter bara fyra sekunder och med knappt tio minuter kvar av den sista perioden kvitterade laget till 4-4. Matchen såg ut att gå mot förlängning men tack vare Ludwig Persson kunde Vipers avgöra matchen med 69 sekunder kvar av den tredje perioden.