Växjö Vipers vinner historisk titel efter superdrama

Växjö • Publicerad 6 november 2021
Vipersspelarna jublar under cupfinalen.
Vipersspelarna jublar under cupfinalen.Foto: PER WIKLUND

Växjö Vipers vann lördagens Svenska Cupen-final mot Pixbo i Gävle efter straffdrama.

Växjö Vipers fick en bra start på finalen med mål av Markus Jonsson och Marcus Ekengren. I slutet av den första perioden reducerade Pixbo, som också kom ut starkt i den andra perioden.

Pixbo vann den andra perioden med hela 4-0 och ledde inför den tredje perioden med 5-2.

I den tredje perioden visade Växjö Vipers att de vägrade ge upp. Vipers kom ut som det bättre laget och lyckades komma tillbaka in i matchen. Ludwig Persson, Marcus Ekengren och Manuel Maurer gjorde mål och 5-2 till Pixbo blev 5-5, vilket var resultatet efter 60 spelade minuter.

Den tio minuter långa förlängningen blev mållös och den rafflande finalen fick avgöras på straffar.

Båda lagens målvakter var väldigt bra under matchen och så även under straffläggningen. Efter fem straffomgångar hade lagen gjort två mål vardera. Det var Manuel Maurer och Marcus Ekengren som satte Vipers straffar.

Matchen fick avgöras på suddenstraffar. I omgång åtta räddade Vipers målvakt Santtu Strandberg en straff samtidigt som Markus Jonsson satte sin straff. Det innebär att Växjö Vipers tar lagets första titel.