Annons

Växjöbo ska utse Sveriges bästa

Växjö • Publicerad 28 juni 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Den 8 juli presenteras SVT Sports populära utmärkelse Sveriges bästa idrottsstad. För åttonde gången ska en vinnare tas fram av juryn som består av 50 personer.

Halva juryn består av personer från SVT:s sportredaktion och specialinbjudna gäster och andra halvan är 25 utvalda personer från hela landet. Enligt SVT Sport finns en Växjöbo med i tittarjuryn och en Växjöbördig i SVT-juryn. Det är tittaren Henrik Davidsson och reportern Viola Lindberg från Växjö som ska vara med och utse Sveriges bästa idrottsstad 2018.

Totalt 40 kommuner ha klarar kriteriet för att vara med i omröstningen, varav Växjö är en av dem. I nomineringen lyfts Växjö Lakers SM-guld och Växjö DFF:s allsvenska avancemang fram. Grundkravet är att kommunen ska ha totalt minst fyra lag och föreningar på elitnivå inom totalt 24 olika sporter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons