Annons

Växjöbor kan vinna pris på Idrottsgalan

Växjö • Publicerad 13 november 2019
.
.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT

De nominerade i några av kategorierna till Idrottsgalan 2020 har presenterats. Det som har presenterats är i kategorierna Årets Lag, Årets Prestation och Årets Ledare.

Nomineringsjuryn för Svenska Idrottsakademin har nominerat två personer i Växjö. Stavhopparen Angelica Bengtsson är en av fyra finalister i kategorin Årets Prestation efter sin dramatiska VM-final som innehöll både ett fall och ett svenskt rekord. Dessutom kan tränarprofilen Vésteinn Hafsteinsson bli Årets Ledare.

Annons

– Vi har ett otroligt fint idrottsår att hylla även detta år på Idrottsgalan. Juryn har varit rörande överens på vissa punkter men också haft givande ganska långa diskussioner. Vi är stolta över alla nominerade, säger Lasse Granqvist, journalist och ordförande i Svenska Idrottsakademins nomineringsjury.

Daniel Ståhl, guldmedaljör på diskus vid VM i Doha, och hans tränare Vesteinn Hafsteinsson.
Daniel Ståhl, guldmedaljör på diskus vid VM i Doha, och hans tränare Vesteinn Hafsteinsson.Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons