Annons

Växjöboxaren behåller mästarbältet efter blodiga matchen

Växjö • Publicerad 29 maj 2023
Linn Sandström behåller sitt mästarbälte.
Linn Sandström behåller sitt mästarbälte.Foto: PETTER ARVIDSON

Linn Sandström från Växjö har på några år gjort raketkarriär som boxare. Den förre elitspelaren i bordtennis för BTK Frej blev proffsboxare 2020 efter att några år innan gått förbi ett nyöppnat boxningsgym i Sydney i Australien, som hon sedan några år tillbaka bor i.

I helgen boxades hon mot Johana Zuniga från Venezuela på en boxningsgala i Malmö. Det handlade om att Växjöboxaren skulle försvara sitt WBA Intercontinental-bälte i super flugvikt. Matchen skulle avgöras i bäst av tio ronder men redan i den andra ronden bröt domaren matchen efter att boxarna skallat ihop.

Linn Sandström fick ett jack uppe i pannan och blodet strömmade till.
Linn Sandström fick ett jack uppe i pannan och blodet strömmade till.Foto: PETTER ARVIDSON
Annons

Domslutet blev att matchen slutade tekniskt oavgjord och Linn Sandström får behålla sitt mästarbälte.

– Vi hade jättegärna velat fortsätta, men doktorn var ganska sträng. Jag känner verkligen att det var en fajt jag hade kunnat vinna, men samtidigt jag fick behålla mitt bälte och jag är fortfarande mästare så det går inte att vara allt för besviken, säger Linn Sandström till Smålandsposten.

Under proffskarriären har Linn Sandström sju vinster, två oavgjorda och två förluster. Hon drömmer om en världstitel framöver.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons