Annons

Växjöcyklisten vann SM-guld: ”Tänkte att nu får det bära eller brista”

Daniel Strandberg från Växjö körde hem SM-guld i paracyklingens kortdistans på SM-veckan i Umeå.
Cykel • Publicerad 30 juni 2023
Daniel Strandberg.
Daniel Strandberg.Foto: SIMON HASTEGÅRD

– Det är detta man har sett fram emot länge nu. Jag var väldigt besviken förra året så det var väldigt skönt att ta hem det i år, säger Daniel Strandberg till SVT ett par minuter efter målgången i Umeå där SM-veckan hålls.

För cyklisterna handlar det om kortdistans och Daniel Strandberg, som representerar Cykelklubben Bike 4 Life i Växjö, tävlar i paraklassen.

Annons

Besvikelsen han syftar på handlar om förra årets SM när han kraschade, men nu fick han en härlig revansch.

– Jävligt skönt. Känns verkligen som en revansch, säger Strandberg som under slutet av loppet passerade Martin Lindén, Skoghalls CK-Hammarö och körde i mål som vinnare på tiden 39.11,15.

1,16 minuter bakom körde Martin Lindén in på silverplats och bronset gick till Mats Blomstedt, Finspångs Cykelamatörer.

– Det kändes som att jag stumnade lite i mitten av loppet, men med tre varv kvar hittade jag lite nya krafter och tänkte att nu får det bära eller brista. Jag hade ingen aning hur dom andra låg till. Jag såg inte ens Martin förrän på den långa raksträckan där när jag tog i kapp honom, kommenterar Daniel Strandberg guldloppet.

Kristian FermSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons