Annons

Växjölagen äntrar nytt underlag

De första matcherna står för dörren på hybridgräset.
Både Östers och Växjö DFF:s tränare är hoppfulla inför det nya underlagets intåg.
Växjö • Publicerad 2 augusti 2018
Myresjö hus arena.
Myresjö hus arena.Foto: Lars-Goran Rydqvist

VÄXJÖ

På lördag är det dags för första Öster-matchen på det nya hybridgräset på Myresjöhus arena. Varberg, som parkerar på 14:e plats i superettan gästar sjuan Östers IF.

Annons

Frågan är om ÖIF får någon effekt av det nya underlaget?

– Om det gynnar oss just till på lördag vet jag inte, men på sikt så är det klart att det är någonting som vi känner kommer bli bra och en stor glädje att veta om att vi kommer att få en bra plan.

Om du utvecklar, gynnar det ert sätt att spela fotboll på?

– Dels gynnar det fotbollen generellt eftersom att det ger alla matcher större möjlighet för att spelas bättre. Dels är vi ett lag som vill bedriva passningsspelet och driva spelet över hela planen vilket blir lättare på en bättre plan.

Öster är fortfarande inne i en stark trend. Växjölaget vill naturligtvis förlänga poängsviten.

– Vi känner att vi fortsätter att växa som lag vilket är viktigt för oss. Vi är inne i en bra period där vi både gör mål och samtidigt har blivit tätare bakåt, vilket är positivt. Fokus inför helgen mot Varberg ligger mest på att vi vill driva vårt eget spel och att vi fortsätter behålla ödmjukheten och inte blir övermodiga eller nöjda. Vi måste gå in med en 100 procentig attityd även om vi nu möter ett lag med färre poäng än oss själva, vi vet att alla matcher i superettan oftast är jämna.

Växjö DFF får göra sin hybrid-premiär på söndag. Då gästar topplaget Rosengård. Ett Rosengård som DFF var och snodde en poäng av i sista matchen innan sommaruppehållet, då slutade mötet 1-1.

Tränaren Pierre Fondin är hoppfull om att hans gäng åter ska kunna rubba Skåne-gänget.

– Absolut, jag tycker att det är en ganska rolig känsla inför hösten. I början av säsongen, när vi typ skulle åka och möta Linköping så gick tongångarna: ”Förlorar ni med mindre än 0-4 så kan ni vara nöjda”. Nu går tongångarna på annat sätt bland de flesta. Det går att slå Rosengård och det tycker jag säger ganska mycket om vår prestation. Hur det har varit under vårsäsongen, säger Fondin och fortsätter:

– Vi själva hade kanske hoppats på lite fler poäng sett till hur matcherna har sett ut. Men vi har satt oss i respekt och det känns som att vi är med och tampas mot alla lag i serien.

Annons

Hur ser du på att ni nu ska spela på hybridgräs, blir det någon skillnad för er som lag?

– Det är svårt att säga. Själv har jag inte varit på någon hybridgräsmatta och bara ett fåtal av spelarna har känt på det innan. Som det ser ut får vi dessutom bara ett pass, på fredag, på det innan så jag har lite svårt att säga hur det kommer att te sig. Förhoppningsvis kommer det bli något väldigt bra och det ska bli intressant att se.

Nyförvärvet Osinachi Ohale ska finnas tillgänglig för spel för DFF.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons