Annons

Växjömålvakten med i landslagsprojekt

Växjö • Publicerad 8 maj 2019
Viktor Kastengren.
Viktor Kastengren.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Vipers målvakt Viktor Kastengren är en av 20 spelare som är uttagna till guldsteget.

Vilket innebär svensk innebandys talangutvecklingsprogram som ska leda till att glappet mellan U19- och A-landslaget ska bli kortare.

Annons

- Inför säsongens upplaga har det varit väldigt många sökande. 38 spelare (på damsidan) har sökt de 10 platser som finns, så det har varit tuff konkurrens om platserna vilket visar på att intresset är stort och att många vill vara med. Det är superkul, säger damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson, som är ansvarig för de uttagna damspelarna till innebandy.se.

- Det är en kombination av det inre drivet som vi strävar efter och en potential att bli nästa A-landslagsspelare. Tittar vi på herrsidan var det hård konkurrens bland dem som sökte. Många som sökte var dem som gjorde skillnad i SM-slutspelet. Det var inget enkelt jobb att gallra, säger herrlandslagets Mikael Hill, som är ansvarig för de uttagna herrspelarna också till innebandy.se.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons