unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjöorten vill satsa miljoner på nytt ridhus

Tobias Jönberg.
Tobias Jönberg.
Foto: Daniel Enestubbe

Växjöortens fältrittklubb vill bygga ett nytt ridhus för 15 miljoner kronor. Kommunen är positiv till satsningen. Därmed lägger man de tidigare planerna på en storsatsning på 55 miljoner kronor åt sidan.

– Det tidigare caset hösten 2018 löste sig tyvärr inte och ska jag vara ärlig tycker jag att klubben hade lite för höga ambitioner. Just nu för vi en dialog kring en annan lösning. Från kommunens sida har vi sagt att det finns ett antal saker kvar att gå igenom i klubbens upplägg. Bland annat vill de sälja en del tjänster till oss och vi har bett dem specificera tydligare vad det är de förväntar sig, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen till Smålandsposten.

Inga formella beslut har fattats. Föreningens ordförande Tobias Jönberg väntar på grönt ljus. Det handlar om en lösning med lån och driftsbidrag till Växjöortens fältrittklubb.

– Vi är så pass förberedda att vi i princip kan trycka på en knapp och sätta igång. Mycket kontakter är redan tagna när det gäller markarbete, markköp och att köra massor till och från bygget. Så fort bygglov och markköp är klart då kör vi. Ambitionen är att ridhuset ska stå klart när innesäsongen drar igång till hösten, säger Tobias Jönberg till Smålandsposten.