Annons

Växjöortens tävling hade 300 starter

Ryttare från 72 olika klubbar tävlade vid helgens nationella ponnyhoppningar hos Växjöortens FK. Hemmahoppen svarade för fina resultat.
Växjö • Publicerad 5 juni 2018
Foto: Privat

Tävlingarna varade i tre dagar och avslutades med finaler. I lilla Citygrossrundan för kategori B vann Lovis Lundblad tillsammans med Bladon Gusty. De tävlar för arrangörsklubben. Även i kategori C blev det en hemmavinnare. Där vann Nova Friman tillsammans med Grey Lady IV.

Under söndagen avgjordes också finalen i Sveland cup. Bästa hemmaryttare där blev Sofia Ilestedt på Baileys Beauty. De blev trea och tog sig till den stora finalen på Grevagården under vecka 32.

Annons

Ponnyekipagen i Bergunda tävlade i klasser från Lätt D+ till Medelsvår B. I den tuffaste klassen tog Alicia Jönberg från Växjöorten en andraplats tillsammans med Amelia.

Andra hemmaryttare som svarade för fina resultat var Lisen Sandström, Sofia Ilestedt, Gry Nielsen och Amanda Törmänen.

FOTO: Vinnarna i Lilla CG rundan: fr vänster: Lovis Lundblad vinnare i kat B, Emilia Svensson Vinnare i kat D och Nova Friman vinnare i kat C.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons