Annons

Växjöprodukten vann dubbla ligaguld

Joel Viksten 28, från Växjö har precis vunnit två ligaguld i Squash. Först vann han den svenska Elitserien och sedan den danska högstaligan. Till hösten väntar nya utmaningar när han och hans lagkamrater ska delta i klubblags-EM.
Squash • Publicerad 13 juni 2023
Joel Viksten.
Joel Viksten.Foto: Christoffer Jönsson

Han är en av Sveriges bästa squashspelare och han kommer från Växjö. Joel Viksten har precis avslutat en fullspäckad squashsäsong och den kunde inte slutat bättre.

– Min klubb Intersquash från Stockholm vann dubbla SM-guld på både herr och damsidan. Sen representerade jag en dansk klubb som heter Birkerød och vi lyckades vinna även deras motsvarighet till SM. Så det var skoj, säger Joel Viksten.

Laget som vann SM-guld. Från vänster, Joel Viksten, Nick Errington, Filip Hultman, Rasmus Hultman.
Laget som vann SM-guld. Från vänster, Joel Viksten, Nick Errington, Filip Hultman, Rasmus Hultman.Foto: Privat
Annons

Joel började spela i Växjö Squashklubb när han var 14 år. 2015 blev han värvad av Intersquash club och flyttlasset gick till Stockholm. Nu är han hemma i Växjö och har precis besökt sin gamla klubb som i år vann division 2.

– Jag har precis delat ut lite medaljer till min gamla klubb som i år vann tvåan. Det är jäkligt kul att Växjö Squashklubb gick upp i ettan. Det är ett bra gäng och det känns som att squashen kan blomstra igen i Växjö, säger Joel.

Nästa vecka återvänder Joel till Stockholm för träning och förberedelser inför klubblags-EM i höst.

– De bästa klubbarna i varje land möts i en turnering. Det är som champions league för squash kan man säga. Det ska bli jäkligt häftigt att få mäta sig med andra europeiska klubblag, säger Joel.

Christoffer JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons