Annons

Växjöryttaren fick stipendium i Friends Arena

Växjö • Publicerad 28 november 2022
Wilma Bertilsson.
Wilma Bertilsson.

I helgen delades stipendier från Petrus Kastenmans minnesfond ut i samband med Sweden International Horse Show i Friends Arena. Fonden är skapad av familjen Kastenman till minne av Petrus Kastenman som vann OS i fälttävlan 1956 i Stockholm.

Årets stipendier går till ponnyryttaren Julie Axell Bramervaer (kommande stjärna inom ponnyfälttävlan 2022) och junioren Wilma Bertilsson (kommande stjärna inom juniorfälttävlan 2022). Den sistnämnden är 16 år och tävlar för Växjöortens Fältrittklubb. Hon rider på hästen Flavius och ekipaget har under året haft fina framgångar under året.

”Hon har två år kvar som junior och fina möjligheter att skaffa mer rutin och erfarenhet. Hon har till nästa säsong tagits ut till juniorlandslagets spetsgrupp, som enda ekipage. Wilma är en ryttare som är målmedveten, ödmjuk och lyhörd. Målet är att ta sig till högsta nivån bland Europas juniorer”, skriver Svenska Ridsportförbundet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons