Annons

Växjöryttaren tvingas sluta

Växjö • Publicerad 17 augusti 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Efter en höftoperation tvingas Katarina Torstensson, tävlandes för Växjöortens Fältrittklubb, sluta helt med ridning. Ridprofilen började få problem för ett och ett halvt år sedan med outhärdliga smärtor. Läkare upptäckte håligheter i höftbenet, skelettcystor och benet hade kunnat gå av om hon fortsatte.

- Jag frågade läkaren ganska omgående vad jag fick och inte fick göra efteråt. Hans svar var "du får göra vad du vill men du får inte trilla och slå dig". Den här höften får inte gå sönder helt enkelt. Att rida på halvfart och vara rädd att slå sig funkar inte, säger Katarina Torstensson till Ölandsbladet och fortsätter:

- Det var jättejobbigt innan jag hade bestämt mig. Det var mycket tårar, ältande och funderingar. Varför har jag satsat på ridningen om jag inte kan fortsätta? Har jag kastat bort livet? Jag satte mål fram till operationen, och vad jag skulle göra efter. Nu är jag smärtfri.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons