Annons

Växjösonen spelar en nyckelroll för svenska landslaget

Joel Viksten mästerskapsdebuterar. I England kommer han att spela på en viktig position för Sverige.
Växjö • Publicerad 4 april 2019
Joel Viksten.
Joel Viksten.Foto: Bolbol Aziz

Växjösonen Joel Viksten är uttagen i det svenska squashlandslaget som spelar EM i Birmingham, England, mellan den 1-4 maj.

24-åringen spelar till vardags för Intersquash men har Växjö Squashklubb som moderförening.

Annons

– Det här är första gången som jag har blivit uttagen till att få vara med och representera Sverige i ett mästerskap, säger Viksten och berättar att han tidigare har varit med på läger med landslaget.

Sverige lyckades i fjol att avancera till division 2. Nu väntar en tuff utmaning på de uttagna i England.

– Vi tror att de som spelar som etta och tvåa kommer att få det tufft eftersom att de flesta av de andra lagen har proffs som ettor och tvåor, men det har inte vi. De matcher som vi kanske kommer att fokusera på att försöka vinna är de på trean och fyran, det ger såklart mig en extra press, säger Viksten som kommer att spela som nummer fyra.

Hur känner du personligen inför mästerskapet?

– Det känns oerhört bra. Det är detta som jag har kämpat för i över två år. Det var ett av mina mål med säsongen.

Vad kan du ha för målsättning?

– Jag vill vinna mina matcher, eller i alla fall prestera så bra jag kan och göra mitt bästa. Detta med lag blir lite annorlunda och vi får peppa varandra och bidra gemensamt till en bra lagsammanhållning.

För Sverige som lag vid mästerskapet i Birmingham handlar mycket om att hänga kvar. En sund målsättning för nykomlingen.

– Ja, det är exakt det som det handlar om för vår del först och främst.

Vikstén värvades för några säsonger sedan till Stockholmsklubben Intersquash från Växjö Squashklubb. 24-åringen studerar parallellt med sin idrottssatsning till idrottslärare vid GIH i huvudstaden.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons