Annons

Växjöspelaren lånas ut: ”Kommer gynna hennes utveckling i stort”

Växjö • Publicerad 30 mars 2023 • Uppdaterad 31 mars 2023
Hilda Gahnsby Dahl ska under våren spela i Mallbacken i Elitettan.
Hilda Gahnsby Dahl ska under våren spela i Mallbacken i Elitettan.Foto: Joachim Aronsson

I veckan inledde Växjö DFF årets Damallsvenska med förlust borta mot nykomlingen IFK Norrköping med 2-1.

Nu sker en förändring i truppen. Hilda Gahnsby Dahl, som har Hovshaga AIF som moderklubb och kom till Växjö DFF 2016, lånas ut till Elitettan-klubben Mallbackens IF.

Annons

– Jag är helt övertygad om att denna utlåning blir väldigt bra för Hilda. Mallbacken är ett stabilt Elitettanlag och är kända för att ta väl hand om sina spelare vilket gör mig väldigt trygg i att Hilda lånas ut dit. Jag tror även att detta kommer gynna hennes utveckling i stort och det är också huvudsyftet med denna lösning, säger sportchefen Dennis Popperyd till klubbens hemsida.

Lånet sträcker sig fram till sista matchen på vårsäsongen den 8 juli med möjlighet till förlängning.

– Det känns roligt och spännande att bli utlånad till Mallbacken. Utlåningen ökar chansen till mer speltid, vilket jag ser positivt på för min egna utveckling. Jag tror att det kan bli bra i Mallbacken, säger hon till klubbens hemsida.

November 2021 skrev Hilda Gahnsby Dahl på ett treårskontrakt med Växjö DFF, som sträcker sig till och med säsongen 2024.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons