Annons

Växjötränaren om tv-matcher - ”ytterst tveksam”

Växjö • Publicerad 27 november 2019
Växjö Vipers
Växjö VipersFoto: Filip Sjofors

Växjö Vipers tränare Christian Guntsch är väldigt tveksam till om Växjö vill spela några tv-matcher i framtiden. Anledningen är videogranskningen.

– En fråga är ju om man vill spela TV-matcher i framtiden. De blir ju mer uppmärksammade och det finns flera kameror och flera vinklar. Vill man spela TV-matcher, jag är ytterst tveksam för det finns ju en större risk att man åker på en anmälan då eftersom det känns som videogruppen sitter och kollar på de matcherna mer noggrant verkar det som, säger han till Innebandymagazinet.

Annons

Innebandymagazinet tar upp säsongens stora SSL-snackis som har varit det hårda spela med många tuffa tacklingar. Dessutom har videogranskningsnämndens funktion skapat en stor debatt på sociala medier. Guntsch tar bland annat upp att alla matcher inte granskas på samma sätt och att klubbarna själva inte alltid gör anmälningar eftersom det kan skada det egna laget.

– Vi hade en situation mot Falun där Johannes Larsson tacklar Patrik Gustafsson lite väl hårt och jag funderade på om vi skulle anmäla det. Men samtidigt så ska Falun möta alla söderlagen som vi slåss om att gå till slutspel med så varför ska vi anmäla Larsson då? Det är ju helt meningslöst för oss, säger Christian Guntsch till Innebandymagazinet

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons