Annons

Växjötrio svenska mästare i dubbelbugg

Skövde stod som värd för årets dans-SM.
För Växjödansarna blev det ett succémästerskap med ett guld, två silver och två brons.
Dans • Publicerad 23 maj 2023 • Uppdaterad 24 maj 2023
Hilda Rosell, Gustav Svensén och Lovisa Svensén är svenska mästare i dubbelbugg.
Hilda Rosell, Gustav Svensén och Lovisa Svensén är svenska mästare i dubbelbugg.

Allra bäst gick det för trion Hilda Rosell, Gustav Svensén och Lovisa Svensén som tog hem guldet i dubbelbugg för juniorer. Trion tävlar för Jivers Dancing Club (Svensén och Svensén) och Svänggänget i Sävsjö (Rosell).

Inte nog med det.

Annons

Silvret i samma klass kneps av trion Axel Törnblad, Maja Kvist och Elise Berglind från Dansklubben Swing. Båda dessa gäng dansade till egen musik under finalen.

Utöver guld och silver blev det två bronsplatser till Växjö. Den ena togs av Jiversparet Gustav och Lovisa Svensén i juniorernas lindyhop. Den andra dansade Swingduon Axel Törnblad och Maja Kvist hem i bugg för juniorer. Det andra Växjöparet, Albin Svensén och Hilda Rosell, slutade på tionde plats.

Bland övriga dansare från Växjö var Fabian Rosell och Zarah Rosell från Jivers väldigt nära en finalplats men fick nöja sig med en tolfteplats. I samma klass tävlade Johan Olsson och Annie Malmqvist, Jivers, och slutade 42:a.

På seniorsidan deltog Alexander Svensén, Jivers, och Emma Rosell, Svänggänget, och slutade på 27:e plats i klassen bugg 35+.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons