Växjövinst i årets första match

Luleå • Publicerad 5 januari 2019
Smålandspostens arkivbild.
Smålandspostens arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Lakers spelade hem tre poäng i årets första match som spelades mot topplaget Luleå under lördagseftermiddagen. Växjö vann med 3-2 efter en fin start och en upphämtning på slutet.

Lakers tog ledningen efter mål av Brendan Shinnimin drygt sex minuter in i matchen. Laget fick också en skön start på den andra perioden då Linus Fröberg snodde åt sig pucken och gjorde 2-0. Men innan mittenakten var över kämpade sig Luleå in i matchen och kvitterade till 2-2.

I den tredje perioden gjorde Joel Persson 3-2 under powerplay. Och trots att Luleå hade flera chanser i spel fem mot tre stod Viktor Fasth stadigt och det blev inga fler mål. Växjö spelade alltså till sig segern i årets första match.