Annons

Versteeg förde Lakers till SM-kvartsfinal

Örebro • Publicerad 18 mars 2019
Växjö Lakers.
Växjö Lakers.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Växjö Lakers lyckades med uppgiften. Laget tog sig vidare från åttondelsfinalen efter att ha besegrat Örebro och vunnit matchserien med 2-0 i matcher.

På måndagen spelades match två i Örebro. Denna gång vann Lakers med 4-2.

Annons

Efter 5:08 tog Örebro ledningen när närkingarna fick pucken att gå i sitt powerplay-spel. 1-0 sköt Nick Ebert fint framspelad av Rodrigo Abols och Marcus Weinstock.

Lakers svarade åtta minuter in i matchen. Kris Versteeg skrinnade fram på vänsterkanten och levererade gummibiten till Tuomas Kiiskinen som sköt 1-1.

Målmässigt var det lika på ett efter 20 minuter.

I mellanakten skulle Lakers gå i från.

30:25 in i matchen levererade Växjö Lakers ett mål som påminde om det ryska landslaget på 1980-talet. Det var hockeygodis av den högre skolan när Roman Horák satte 2-1 efter fin förarbete av Tuomas Kiisken och Kris Versteeg.

Fyra minuter senare var det dags igen. Växjö Lakers ökade på sin ledning till 3-1 när Kris Versteeg sköt ett skott som inte såg helt otagbart ut för Örebromålvakten Jhonas Enroth.

Efter 40 minuters ishockey var Lakers i kvartsfinal. Då i ledning med 3-1.

Under den tredje perioden tryckte sig Shane Harper fram efter 47:28. Amerikanen ordnade 2-3 för hemmalaget.

Men bara en minut senare klev han fram IGEN. Kris Versteeg sköt 4-2 för Växjö Lakers och kvartsfinalen kändes klart inom räckhåll för kronobergarna.

Vilket den också var då det inte gjordes fler mål den här kvällen.

Annons

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons