Annons

Vida blir storsponsor i Växjö DFF – går in med tre miljoner

Skogskoncernen Vida har sedan 2017 sponsrat Växjö DFF.
Nu steppar man upp ytterligare och pumpar in tre nya miljoner i den allsvenska damfotbollklubben.
– Det är viktigt att vi ger förutsättningar för kvinnliga idrottare, säger Vidas koncernchef Måns Johansson.
Fotboll • Publicerad 16 december 2022
Glädjen är stor i Växjö DFF efter Vidas besked om att öka sponsringen till klubben med tre miljoner kronor.
Glädjen är stor i Växjö DFF efter Vidas besked om att öka sponsringen till klubben med tre miljoner kronor.

Växjö DFF gick nyligen obesegrat genom Elitettan och gör 2023 comeback i Damallsvenskan. Förutsättningarna för att på nytt etablera sig i högsta serien ökar rejält efter fredagens beskede från Vida.

Skogskoncernen har sedan 2017 varit en av Växjö DFF:s mest betydelsefulla sponsorer. Nu ökar man sponsringen rejält. Ett nytt treårigt avtal är undertecknad som ger Växjö DFF en miljon kronor årligen.

Annons

– Vi vill med detta extra engagemang belysa vikten av en jämställd sponsring. Idag fördelas sponsringspengar till idrotten 80/20 till männens fördel. Det är något vi vill belysa men även aktivt vara en del av en förändring, säger Vidas koncernchef Måns Johansson i ett pressmeddelande.

Växjö DFF:s ordförande Catarina Mård Löwenadler kommenterar Vidas ökade engagemang i klubben så här:

– Att ett av Kronobergs största bolag går in och bidrar på detta sätt är helt fantastiskt. Det ger oss förutsättningar att prestera bra fotboll. Vi ser ett ökat intresse för att vara med och sponsra vår verksamhet och vi välkomnar alla som vill vara med på vår resa, både för att lyfta kvinnliga idrottare men också för att vi i Växjö ska ha ett elitlag att vara stolta över.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons