Viktig seger för Växjö DFF

Växjö • Publicerad 26 juli 2019
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö DFF har haft en tung vår i allsvenskan med endast fem poäng på åtta matcher. Laget har dessutom haft väldigt svårt att göra mål med endast två fullträffar fram till fredagens match mot Limhamn Bunkeflo, som ligger på nedflyttningsplats.

Den viktiga matchen mellan bottenlagen på Myresjöhus Arena slutade med seger för Växjö DFF. Växjölaget vann matchen med 3-1 efter två mål av VM-bronsmedaljören Anna Anvegård och ett av Signe Holt Andersen.

Växjö DFF tog ledningen efter 16 minuter och strax innan halvtidsvilan gjorde Anvegård sitt och matchens andra mål. Båda målen assisterades av Emmi Alanen. Tidigt i den andra halvleken gjorde Signe Holt Andersen 3-0 och Växjö DFF fortsatte att skapa ett antal farliga chanser utöver de tre som resulterade i mål.

I matchminut 73 reducerade Limhamn Bunkeflo efter en omställning men 3-1 till Växjö DFF blev slutresultatet.