Annons

Viktigare med tävlingsmatcher än resultatet

Växjö DFF och Östers IF går upp i cupen. Båda Växjölagen står inför tufft motstånd.
Växjö • Publicerad 15 februari 2019
Växjö DFF tränare Henrik Larsson.
Växjö DFF tränare Henrik Larsson.Foto: Filip Sjöfors

Svenska cupen rullar vidare för Växjö DFF och Östers IF.

DFF spelar i en grupp tillsammans med Linköpings FC, Kopparbergs/Göteborg och Jitex Mölndal.

Annons

Växjölaget slogs tillbaka i gruppspelets första omgång med 1-0 mot Kopparbergs/Göteborg.

På lördagen går laget upp mot Linköping.

– Vi fortsätter att förbereda oss och att jobba med vårt sätt att spela fotboll på. Vi förändrar inte så mycket utan är inne i en process och vi fortsätter att följa vår plan, säger DFF-tränaren Henrik Larsson.

Hur viktig är Svenska cupen för er?

– Det går alltid att fråga. Det är viktigare att förbereda sig för serien. Sedan när man väl spelar tävlingsmatcher försöker man alltid att göra sitt bästa och vinna. Det är inga konstigheter. Vi går in för att vinna men vi bygger inte våra träningar efter det.

För Östers IF:s del är det tävlingspremiär för säsongen på söndagen. ÖIF spelar i en grupp med Malmö FF, Degerfors och Falkenberg.

På söndagen väntar den första omgången i gruppspelet när Öster åker till Falkenberg. Fyra spelare saknas: Jonathan Drott, Liridon Silka, Simon Helg och Joao Pedro.

– Alltid roligt att spela matcher som gäller något och där det delas ut poäng. Sedan är det fortfarande tidigt, mitten på februari, så det är en tidig match som ger lite extra i och med att det är tävling, säger ÖIF-tränaren Christian Järdler.

Hur viktig är Svenska Cupen för er?

– Vi har ingen tro på att vi ska vinna den eller ta oss ut i Europa. Det är mer viktigt för oss att få tävlingsnerven i matcherna. Sen vill vi såklart ha bra matcher och på det sättet är det jätteviktigt för oss att vara med. Sedan har vi inte samma ambitioner som AIK eller Malmö FF med cupen.

Annons

Laget kommer att få klara sig utan Jonathan Drott som har en befarad ledbandsskada.

– Men jag vill inte säga för mycket där än mer än att han inte kommer att vara med då. Vi väntar på en magnetkameraundersökning nästa vecka.

Växjö DFF:s motståndare Linköping är en av favoriterna till att vinna allsvenskan och har ett mycket namnkunnigt lag.

Östers dito Falkenberg är nykomling i allsvenskan, ÖIF spelar som bekant i superettan.

Båda Växjölagen står således inför varsin tuff utmaning nu när tävlingsmatchandet rullar igång på allvar.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons