Annons

Viktor Fasth om återkomsten till Växjö

Publicerad 2 maj 2017
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Viktor Fasth är klar för Växjö Lakers. Under måndagskvällen blev det officiellt att den VM-aktuelle målvakten återvänder för spel i Växjö Lakers i tre säsonger.

– Det känns jättebra, jag ser redan fram emot nästa säsong och tror att jag kan bidra med en hel del erfarenhet och med mitt spel. Det känns som ett bra läge att flytta hem efter att ha varit några säsonger i både KHL och NHL. Men det kändes konstigt att gå till en annan förening än Lakers och när Växjö visade intresse kändes det rätt självklart. Jag vill inte hålla på och flytta runt bland klubbar, säger 34-åringen.

Annons

Men innan han förbereder sig inför nästa säsong ska han avsluta den pågående med ett världsmästerskap med Tre Kronor. På fredag inleds VM i Tyskland och Frankrike och för svensk del står Ryssland för motståndet i premiärmatchen.

– Det ska bli riktigt kul, jag är väldigt taggad för mitt fjärde VM och vi har ett riktigt bra lag på pappret. Nu gäller det att få ihop spelet och putsa på saker som vi sett under matcherna de senaste veckorna. Det kommer bli tufft och många lag har fått förstärkningar från Nordamerika men vi ska slåss för guldet, säger Viktor Fasth, som också är imponerad av landslagskamraterna som tillhör Växjö Lakers.

– Växjöspelarna har imponerat i landslaget de senaste veckorna och det har varit häftigt att se. Jag är ruggigt imponerad av Calle Rosén och Philip Holm, på deras sätt att spela och kapaciteten, så det ska bli kul att se dem i VM.

Han har följt Växjö Lakers framfart i SHL de senaste åren och är imponerad av sin nygamla förening, som han spelade i mellan åren 2007 och 2010.

– De har tagit ligan med storm och etablerat sig som ett topplag genom att redan ha vunnit både grundserien och slutspelet en gång. Det är en otroligt stark förening och om ett år hoppas jag få vara med och lyfta SM-bucklan. Det är målet med att spela och vill man inte spela för att vinna och vinna hela skiten så vet jag inte varför man håller på.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons