Annons

Vipers får elitlicens – mästarklubben illa ute

Växjö • Publicerad 18 september 2019
.
.Foto: URBAN NILSSON

Tre klubbar i Svenska Superligan beviljas inte elitlicens. Enligt ett pressmeddelande från Svenska Innebandyförbundet är det 21 av 24 klubbar som medges licensen, varav en av klubbarna är Växjö Vipers.

Malmö FBC måste komplettera till den 1 oktober och har därför för närvarande inte fått licensen. FC Helsingborg och Storvreta IBK har inte medgetts elitlicensen eftersom de har ett negativt eget kapital.

"De spelar därför säsongen 2019/20 under handlingsplan, varvid kontrollbalansräkning ska upprättas 30 november 2019 och 28 februari 2020 med krav på att det egna kapitalet är återställt till positivt eget kapital senast 30 april 2020. Blir inte det egna kapitalet återställt till 30 april 2020 sker nedflyttning till säsongen 2020/21”, skriver Svenska Innebandyförbundet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons