Vipers föll mot Pixbo

Växjö • Publicerad 25 februari 2023
Växjös tränare Johan Schönbeck under innebandymatchen i herrarnas SSL mellan Pixbo och Växjö.Foto: PER WIKLUND

Tabelltrean Växjö Vipers förlorade under lördagen mot tabellfemman Pixbo Wallenstam. Matchen slutade 7-4 till Pixbo som gjorde två mål i tom kasse när Vipers försökte få till ett kvitteringsmål.

Växjö Vipers fick den bästa starten på matchen med två mål tidigt i den första perioden. Pixbo reducering men Vipers ledde med 2-1 efter 20 spelade minuter.

Tidigt i den andra perioden kvitterade Pixbo och därefter gjorde hemmalaget också 3-2 mot Växjö. Det blev en svängig period där Tommy Bolin kvitterade för Vipers men 18 sekunder senare tog Pixbo ledningen på nytt. Felix Göthberg kvitterade till 4-4 efter drygt 33 minuters spel men innan den sista periodpausen tog Pixbo ledningen på nytt.

Växjö Vipers försökte under den tredje perioden att göra ett kvitteringsmål och med knappt två minuter kvar av matchen tog laget ut målvakten Viktor Kastengren. Det utnyttjade Pixbo som gjorde två mål inom loppet av åtta sekunder.