Vipers förlorade på straffar – efter stark upphämtning

Växjö • Publicerad 23 februari 2020
Vipers, nr 29, Markus Jonsson
Vipers, nr 29, Markus JonssonFoto: Filip Sjofors

Växjö Vipers förlorade söndagens bortamatch mot IBK Dalen efter straffläggning.

Dalen tog ledningen 21 sekunder in i matchen. Mindre än tre minuter senare gjorde laget också 2-0. Därefter reducerade och kvitterade Vipers genom Simon Zetterling och Patrik Gustavsson. I slutet av den första perioden gjorde Dalen 3-2 och i den andra perioden gjorde hemmalaget ytterligare två mål.

Inför den tredje perioden var ställningen 5-2 till Dalen men Vipers vägrade att ge sig. Växjö vann perioden med 5-2 och matchen fick avgöras på straffar. Vipers målskyttar blev Jojjo Ahlroth, tvåmålsskytten Markus Jonsson, Linus Pettersson och Samuel Folkesson/Algman.

I straffläggningen avgjorde Dalen genom Joel Grape Tjernström.